вторник, 5 юли 2011 г.

Втора яслена група отварят в Кардам

ImageВтора група в детската ясла в село Кардам предстои да бъде открита, съобщи за радио “Добруджа” кметът Иван Иванов. Детската градина ще бъде изцяло ремонтирана и обзаведена с нови мебели. Основното училище в Кардам също ще претърпи сериозен ремонт – саниране и поставяне на нова дограма на третия етаж. Освен това ще бъде съборена и недостроената нова сграда зад школото.
По инициатива на Генералния консул на Русия във Варна Юрий Соловьов и Лариса Димитрова – председател на руския клуб в Добрич, ще бъде реновиран паметникът на Незнайния войн в центъра на Кардам.
На 2 юли читалището в генералтошевското село отбеляза тържествено 70-годишнината от основаването си. Почетени бяха всички културни дейци и просветители, допринесли за развитието на културното средище и съхраняването на традициите. По идея на председателя на читалището Никола Калчев предстои да бъде възстановена театралната трупа. През миналия месец в читалището бе открита нова компютърна зала по програма "Глобални библиотеки". С помощта на община Генерал Тошево са реновирани част от читалищните помещения, изградена е и рампа за инвалиди.
“Искаме да развиваме по-широка културна дейност. Опитваме да чертаем нови пътеки, за да задържим младите хора в Кардам”, сподели кметът Иван Иванов.
Това лято на мегдана в селото ще бъде организиран голям фолклорен концерт, който ще бъде продължение на поредицата културни събития в Кардам.