четвъртък, 11 август 2011 г.

Община Генерал Тошево ще получи 2,8 млн.лева за инфраструктура


Община Генерал Тошево ще получи 2 млн.853 хил.лева безвъзмездна финансова помощ по проект по Програмата за развитие на селските райони за инфраструктура, съобщиха от ДФ"Земеделие". Проектът на кметството е за рехабилитация на пътни отсечки и ремонт на читалището в с.Росица. Той ще бъде финансиран по мярка 322 на Програмата - „Обновяване и развитие на населените места".
Предвижда се рехабилитация на пътни участъци между селата Пчеларово, Сноп, Градини, Житен и Красен. Читалището в село Росица ще бъде основно реновирано. Ще бъдат подменени подовите настилки, дограмата и таванът, ще се ремонтира санитарният възел и осветлението. По проекта се предвижда да бъде доставено ново оборудване. Дейностите ще продължат 18 месеца.
Договорът за финансиране на проекта ще бъде подписан утре в ДФ"Земеделие" от кмета на Генерал Тошево Димитър Михайлов.
Общо 9 общини от страната ще сключат контракти с фонда по две от публичните мерки на Програмата за развитие на селските райони: мярка 321 - „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" и 322 - „Обновяване и развитие на населените места". Общата стойност на субсидията е над 22 млн.лева. Средствата са предназначени за реконструкция на общински пътища и на спортни центрове; за внедряването на мерки за енергийна ефективност в административни сгради, а също и за изграждането на дневен център за възрастни хора.