понеделник, 2 май 2011 г.

Кметовете на Г. Тошево и Каварна ще бъдат сред наградените от БЧК

ImageЧетирима души ще бъдат отличени тази година от областния съвет на БЧК за принос към дейността на организацията, съобщи в ефира на радио “Добруджа” председателят на ОС на червенокръстците д-р Артюн Еринозов. Това са кметовете на Каварна и Генерал Тошево Цонко Цонев и Димитър Михайлов, зам. кметът на Добрич Камелия Койчева и директорът на добричката служба "Социално подпомагане" Магдалена Миткова. Всички тези хора имат конкретен принос към работата на БЧК. Те са помагали на нашата организация и са участвали в някои от нашите прояви като граждани , обясни д-р Еринозов. Награждаването ще се състои на 5 май на тържествена церемония в офиса на БЧК.
По време на събитието ще бъдат обявени и предстоящите конкурси, свързани с годината на доброволчеството. Два от тях ще са за есе и рисунка и са ориентирани към младите хора от областта. 2011-та е определена като година на доброволеца, като мотото е "Открий доброволеца в себе си", припомни още д-р Еринозов.
Награждаването предшества Международният ден на Червения кръст и Червения полумесец – 8 май.  Денят се празнува от 1953 г. по решение на международната конференция на Червения кръст в чест на годишнината от рождението на Анри Дюнан.