понеделник, 30 ноември 2009 г.

Земетресение е усетено в Добричко

Земетресение е регистрирано тази сутрин в 7 часа и 48 минути. Усетено е в някои населени места в областите Добрич и Варна. Според информация не Европейския средиземноморски сеизмологичен център земетресението е с магнитуд 4,3 и дълбочина 2 км. Епицентърът е бил на 24 км източно от Каварна и на 18 км югоизточно от Шабла.

Няма данни за жертви и нанесени материални щети.

В община Шабла земетресението е почувствано осезателно, каза за Дарик радио кметът Красимир Кръстев. Веднага са започнали огледи за поражения от труса. Няма пострадали и видими щети. Кметът изрази опасение за сградата на Читалището в града. Тя не се ползва, запечатана е и все още чака финансиране за преодоляване на щетите от земетресението през август. От общината ще изпратят ново писмо до Министерски съвет с опис на нейното тежко положение.

В Каварна ситуацията е нормална и без никакви поражения, каза кметът на общината Цонко Цонев. В училище "Стефан Караджа" са направили евакуация на учениците.

Най-силно е усетено земетресението в село Камен бряг, но щети няма. Децата са били уплашени и са излезли за около 15 минути, след което са продължили заниманията си, каза още Цонев. Кметът смята да организира учение за реагиране в бедствени ситуации в Многопрофилната болница и училище "Й. Йовков" в Каварна.


http://dariknews.bg/