четвъртък, 3 юни 2010 г.

Добрич събира държавни служители от Североизточния районОбластният управител Желязко Желязков / в средата/ с неговите заместници © Дарик Добрич  

Добрич е домакин на заседание на Регионалния съвет за развитие в Североизточен район. То ще се председателства от Областния управителЖелязко Желязков, който е Председател на Регионалния съвет за периода 1 януари - 30 юни 2010 година.
На срещата ще се приеме Годишната индикативна програма за 2010 г.,  в която са заложени дейностите на Съвета и тяхното обезпечаване. Ще бъде обсъден и Годишният доклад за изпълнението на Регионалния план за развитие на СИР за периода до 2013 година. развитие на СИР за периода 2007-2013 г.
В работата на форума ще вземат участие представители на Министерствата на регионалното развитие и благоустройството, финансите, околната среда и водите, земеделието и храните, икономиката, енергетиката и туризма, на труда и социалната политика, и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Участници в заседанието са и областните управители на Варна, Шумен и Търговище, както и представители на организации на работодателите, работниците и служителите на национално равнище.