вторник, 1 юни 2010 г.

ЗЛАТНИ МЕДАЛИ И ВЛИЗАНЕ В „А” РГ ЗА МЪЖКИЯТ ОТБОР , ДВА БРОНЗОВИ НА МОМИЧЕТАТА И МОМЧЕТАТА НА СКТМ „СПОРТИСТ – 95” ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО

По време на последния кръг на „Б”РГ по тенис на маса в Берковица от 28 до 30.05.2010г. мъжкият отбор на СКТМ „Спортист – 95” Генерал Тошево завоюва златните медали и осигури влизане в „А”РГ по тенис на маса за сезон 2010/2011г. Състава от Николай Кателиев, Добрин Драганов, Боян Боянов и Веселин Гичев затвърди първото място от есенния полусезон и сега във последния кръг.  Крайното класиране:

1. СКТМ „Спортист – 95” гр. Генерал Тошево;
2. СКТМ „Сталия” – Берковица;
3. СКТМ  „Габрово” – Габрово;
4  СКТМ „Фролош” - София;
5. СКТМ  „ Роса – 1” ІІ-ри отбор Попово;
6. СКТМ „Надежда” – София;
7 СКТМ  „Мадлен” ІІ-ри отбор София;
8. СКТМ  „Комфорт” – Варна

В същото време само, че от 27 до 30 май в Двореца на културата и спорта в четири дни се проведе Държавното отборно и индивидуално първенство по тенис на маса за момичета и момчета до 12г. От цялата страна бяха заявили участие 24 клуба, като представители на СКТМ „Спортист- 95” има и при двата пола. В състава при момичетата се състезават Вангелия и Станислава Пархови и Христина Хинева, а при момчетата Дяко Дяков, Любомир Буюклиев и Стефан Иванов.  Отборното първенство се проведе първо на групи /по класиранията от ранглистата/ после по система с прогресивно елиминиране.  В крайното класиране на отборното първенство момичетата са седми, а момчетата – единадесети. И при двата пола имахме лошия жребий да играем в групи с Момчилград, които са фаворити. В другите дисциплини на индивидуално на схема от 32 състезателки след проведени квалификационни групи,  Станислава Пархова се класира на полуфинал със представителката на  СКТМ „Стоянстрой” Пловдив – Мария Йовкова,  загуби и остана трета с бронзов медал. Сестра й Вангелия Пархова  загуби на четвърт финал от Моника Мехмед – „Родопи” Момчилград и остана седма в крайното класиране, Христина Христова отпадна още в кфалификационните групи. При момчетата от общо 64 състезатели Дяко Дяков остана в шестнайсетицата като отпадна на осминафинал.  Двойките при от  41 двойки Дяко Дяков СКТМ „Спортист-95” и Златин Тенев СКТМ „Корабостроител -92” Варна стигнаха до полуфинал, който загубиха от представителите на „Аста” – Димитровград Денис Дечев и Константин Вътов „Руен”Кюстендил и така останаха с бронзови медали. Двойката при момичетата Вангелия и Станислава Пархови загуби от двойката на Панагюрище на четвърт финал и остана осма в крайното класиране от 22 двойки. Всички класирания могат да се видят във сайта на Българската федерация по Тенис на маса.-  http://www.bttf-bg.com/RES_DOIP12.html.
В момента състезателите на клуба влизат в период на разтоварване, след което предстои да почиват 20 дена и започват подготовка за новия сезон 2010/2011. През лятото се предвиждат двуразови тренировки и две контроли с други отбори, включително и участие в международния турнир в Албена. 
П.Стоянова