петък, 15 януари 2010 г.

10 години възрастни хора в Спасово са подложени на тормоз


10 години възрастни хора в генералтошевското село Спасово са подложени на огромен тормоз, сподели дъщерята на потърпевшите Гинка Георгиева от Добрич.
Тя се обърна към медиите, тъй като, по думите й, никой не може да се справи и да реши конфликта. Дори полицията била безсилна.
“Родителите ми са на по 76 години. Баща ми е бил бит от съседа си три-четири пъти. Преди две години в полезащитен пояс край Спасов бе нападнат от Иван Георгиев и един от синовете му”, разказа Гинка Георгиева. Срещу бабаитите имало заведено дело, което по-късно било прекратено. Двамата съседи се помирили след съвет на адвокатите. Скандалите между тях обаче продължили.


“Тормозят и други хора в селото. Подали сме много жалби, обръщали сме се към кметицата, към полицията, но никой не може да се справи с Иван Георгиев”, жалва се Гинка Георгиева. Тя сподели още, че биячът Иван Георгиев непрекъснато гонел възрастните й родители и ги карал да се махат от селото. Казвал им да отидат да живеят в Добрич. “Майка ми не смее да излезе на улицата. Те карат някакви стари коли, засилват се към нея и я плашат, че ще я блъснат”, разказа още Гинка Георгиева.
Чашата на търпението за Гинка Георгиева преляла вчера. Между 17 и 18 часа между баща й Георги Иванов и 49-годишния му съсед Иван Георгиев възникнал скандал. По-младият мъж се ядосал и ритнал с крак вратичката на двора на къщата на съседа си и я счупил. Георги Иванов пък грабнал желязна пръчка и го ударил през ръката. След кавгата двамата се прибрали по домовете си. Половин час по-късно обаче - към 18.30 часа, докато възрастното семейство вечеряло, се чул страхотен трясък. Георги излязъл навън и видял, че е счупен стъклопакетът на четири от прозорците на къщата им, който бил поставен преди Нова година. Повикана била полиция, служителите на реда пристигнали на място, провели необходимите разговори и действия. Гинка Георгиева разказа, че униформените констатирали, че някой е прескочил оградата на двора, минал е през лозето и с нещо дълго е счупил прозорците, които са на височина над 2 метра. Георгиева е категорична, че в основата на вандалската проява е Иван Георгиев. Жената обаче сподели подозренията си, че съседът не е извършил сам деянието, а е изпратил някого.
Потърсихме за коментар и областната дирекция на МВР в Добрич. От там съобщиха, че по случая е заведено досъдебно производство по описа на полицейското управление в Генерал Тошево.