вторник, 26 януари 2010 г.

Ще правят оценка на реакцията при снежната блокада от последните дни



Почти всички пътища в Добрички регион вече са нормално проходими, съобщи за Дарик областният управител Желязко Желязков. Изключение правят само направления към по-отдалечени села, където не може да се пробие с наличната техника на общините. Роторните машини на пътно поддържащата фирма обработват главните артерии.
В момента се почиства пътят между селата Камен бряг и Свети Никола, както и до нос Калиакра в Каварненска община.
В Шабленско има натрупан много сняг, сподели областният управител, който вчера бе на обиколка в най-бедстващата община. Ситуацията е почти овладяна до границата при ГКПП Дуранкулак, каза той.
Няма населени места без ток. Водата е с ниско налягане поради авария в Помпена станция Шабла, която се отстранява. Температурата в следобедните часове в Добрич достигна минус 7 градуса.
Желязко Желязков съобщи, че ще свика кризисния щаб за областта, за да се направят изводи за реакцията по време на снежната блокада от последните дни. За Дарик той коментира, че в бъдеще повече роторни машини ще се насочват към по-критичните райони, понеже те често аварират когато температурите са твърде ниски.