неделя, 24 януари 2010 г.

Всички пътища в общината са затворени


Всички пътища в Добричка област са затворени, с изключение на Добрич - Варна, Добрич - Балчик и Добрич - Карапелит - Силистра. Движението и по тези направления обаче се извършва при тежки зимни условия. Автомобилите трябва да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета. От Пътно управление призовават да не се предприемат пътувания. 
По данни на Областния съвет за сигурност в региона няма населени места без ток, без вода е село Конаре в община Генерал Тошево. Минус 16 градуса са измерени тази сутрин в Генерал Тошево. Снежната покривка достига 41 сантиметра.

От почистващата в Добрич фирма „А.С.А България" информират, че са работили през цялата нощ, за да не допуснат образуване на навявания по основните пътни артерии.
За последното денонощие е оказана помощ на над 20 закъсали автомобила в региона, съобщиха от „Гражданска защита". Два автобуса, тръгнали за Румъния през Дуранкулак са стигнали до Балчик и оттам са били пренасочени през Добрич и Генерал Тошево до граничен пункт Кардам.