петък, 22 януари 2010 г.

Разпоредени са превантивни мерки във връзка с прогнозата за влошаване на времето


Областният управител Желязко Желязков разпореди превантивни мерки във връзка с прогнозата за влошаване на времето, съобщават от областната пресслужба. 
Разпоредено е да бъде прегледана и ремонтирана почистващата техника и да се организира денонощно почистване на главните пътища в общините, да се проверят магазините за наличността на стоки от първа необходимост и да се организира тяхното снабдяване, да се провери, какво е снабдяването на аптеките с необходимите медикаменти и лекарства за населението.
Разпоредена е още проверка на готовността  на учебните и детски заведения  за работа при тежка зимна обстановка, като се обърне внимание на тези училища и детски градини, които са на отопление с природен газ и се провери възможността за алтернативно отопление. Кметовете на малки населени места да проверят самотно живеещите хора имат ли нужда от медицински грижи, медикаменти, храна и отопление. Кметовете на общините Шабла и Генерал Тошево да поддържат непрекъсната връзка с Контролно пропускателните пунктове и при влошаване на обстановката да се вземат мерки за ограничаване на движението.