вторник, 6 юли 2010 г.

Тошко Няголов: Не очаквам промяна в цената на хляба

Голямата конкуренция между хлебопроизводителите възпира в момента всякакви корекции в цената на хляба - заяви пред Дарик Добрич Тошко Няголов - председател на Регионалния съюз на хлебарите и сладкарите. Не очаквам до края на август да има корекция в цената на насъщния - каза Няголов и припомни, че от есента на миналата година няма промяна в средната цена на хляба, която се движи между 90 стотинки и лев за килограм масов хляб.
Реалната цена за килограм хляб е 1,50 лв. - 1,60 лв. или между 90 стотинки и лев за 700 грама - заяви още Няголов. „Сега работим на ръба на оцеляването, с много по-малки обеми. В сектора хлебопроизводство са едни от най-ниските заплати - между 300 и 400 лева, а голяма част от производителите са съкратили между 30 и 50% от персонала", информира Няголов.
„Още през февруари сме предложили да бъде въведен нов български стандарт за хляба. Очакваме той да бъде въведен скоро и тогава цената на хляба ще бъде коренно различна, след като излязат от употреба редица добавки, които реално заместват брашното" - категоричен бе председателят на Регионалния съюз на хлебарите и сладкарите в Добричко.