вторник, 12 октомври 2010 г.

12 октомври - Ден на българската община

За Деня на българската община в Община Генерал Тошево гражданите могат да се запознаят с дейността на Общинска администрация. На видеостена на първия етаж в сградата на Общината през целия ден ще вървят филми за дейността на ОА, поздравления от кмета и кметския екип, различни филми за населените места от общината, презентации и информация. На всички граждани, които посетят сградата на Общинска администрация ще бъдат раздавани различни рекламни материали.
12 октомври е избран за празник на българската община, защото на тази дата през 1882 г. в брой 117 на Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление.
През 1998 г., водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, която да свързва миналото, настоящето и бъдещето на местното самоуправление в България, делегатите на Общото събрание вземат решение за Ден на българската община да бъде определен датата 12 октомври. На този ден в отделните общини, празникът се отбелязва с индивидуални прояви.