вторник, 19 октомври 2010 г.

СТАРТИРА РАЗДАВАНЕТО НА ПОМОЩИ ЗА БЕДНИ

От днес в Добричка област стартира третият транш на програмата за храни по интервенционни запаси на ЕС за 2010 година, съобщиха от Областния съвет на БЧК в Добрич.
За целта в складова базата на организацията в село Победа е получена последната доставка на продукти - 130 000 килограма, предназначени за областите Добрич и Силистра. Раздаването им ще продължи до 12 ноември във временни пунктове по общини по график.
От днес в Добрич раздаването ще става в пунктовете в Клубове на пенсионера на ул. „Отец Паисий”, ул. „Дунав” и ул. „Брацигово” и в храм „Света Троица”, от утре - в сградата на община Тервел, от 20 октомври - в сградата на община Шабла, от 25 октомври - в сградата на община Генерал Тошево, от 26 октомври - в сградата на община Крушари, от 27 октомври – в Домашен социален патронаж в Балчик, от 27 октомври - по селата в община Добричка, и от 8 ноември - в Домашен социален патронаж в Каварна.
Всички правоимащи лица - получавали енергийни помощи през зимата на 2009/ 2010 година, ще получат по 2 кг брашно, 6 кг ориз, 2 кг захар, 1.2 кг макарони, 1 кг спагети и по 0.200 гр бисквити, или общо тегло 12.4 кг. Себестойността на хранителния пакет е 19.18 лв.
Създадена е организация съвместно с общинските администрации на територията на осемте общини в областта, както и с кметовете на всички населени места за раздаването на хранителните продукти на крайните получатели. От БЧК умоляват всички правоимащи в посочената времева рамка да посетят пунктовете и срещу лична карта да получат хранителните продукти. НДТ