петък, 12 февруари 2010 г.

Гражданска защита: Няма опасност от прииждащи води


Няма основания за паника, че прииждащият към Добрич воден поток, в резултат на обилното снеготопене, ще наводни части от града. Това увери началникът наГражданска защита Добрич Живко Гочев. Общината направи прочистване на дерето в града в рамките на финансовите си възможности, така че количеството вода ще бъде овладяно, каза още Гочев. По думите му, екипи на Гражданска защита следят процесите на снеготопене в региона, които могат да доведат до събиране на по-големи количества вода на определени места в Добрич.
Екип на службата е проверил индустриалната зона в района на Агромашина, където лятото беше голямото наводнение, предизвикано от проливния дъжд. Проверена е и другата част в Добрич, която евентуално може да бъде застрашена от прииждащата вода.
Репортер на радио "Добруджа" видя, че в село Опанец действително е събрано голямо количество вода. Няколко къщи, които се намират непосредствено до дерето, са недостижими. Наложи се хората да прекосят водния поток, за да се приберат, като на места водата стигаше почти до кръста.