петък, 19 февруари 2010 г.

Отбелязваме гибелта на Левски


Добричката общественост ще отбележи 137-та годишнина от гибелта на Васил Левски с общоградско поклонение. Възпоменанието ще започне от 11.00 часа пред паметника на Апостола. Ще бъде отслужена панихида.  Церемонията ще продължи с изпълнения на Духов оркестър - Добрич с диригент Стоян Монов и стихове в памет на Левски.
На паметника на Васил Левски ще бъдат поднесени венци и цветя от името на институции, училища, обществени организации, граждани. Общоградското поклонение се организира от Община Добрич, Общински комитет "Васил Левски" и Общобългарски съюз "Добруджа.
В памет на Апостола от 15.00 и 16.00 часа в Общински младежки център ще бъдат прожектирани документалните филми "Песните на Апостола", "Гробът на Левски", "Забравените пътища на Апостола", "Левски, шопите и Априлската клада". През цялата седмица във фоайето на младежкия център е подредена фотоизложба "Апостолът на свободата".
В Регионалната библиотека „Дора Габе" ще се проведе тематичен час с ученици от Финансово-стопанската гимназия, наречен „Ако печеля, печеля за цял народ, ако загубя, губя само мене си."