четвъртък, 25 февруари 2010 г.

Проверяват социалните трапезарии


Служители на дирекциите „Социално подпомагане" в Добричка област извършиха проверки в социалните трапезарии, разкрити във всички общини в региона. От декември 2009 година в трапезариите се хранят 614 бедни хора. Заведенията се финансират от Фонд „Социално подпомагане" на Министерството на труда и социалната политика и ще действат до края на март, тази година.
Не са констатирани нередности при направените проверки през месец януари. Инспектирани бяха състоянието на материалната база, в която се предоставя социалната услуга и качеството й. На потребителите се предлага разнообразно седмично меню и диетична храна, сочат проверките, които продължават. 
През първия месец на 2010 година, с общо 568 лева еднократно са подпомогнати 4 лица и семейства, съобщават още от Регионална дирекция „Социално подпомагане". 11 възрастни хора са получили общо 530 лева за плащане на наеми на общински жилища. Правото си на безплатно пътуване с автобуси са използвали 81 души за сумата от 3661 лева и 20 многодетни майки за 782 лева.  2114 са приетите молби за получаване на безплатни едногодишни винетки от хора с увреждания. Приемът на документи продължава.