четвъртък, 17 декември 2009 г.

Осиигуряване на допълнително материално стимулиране за Коледа 2009 година

По предложение на главния счетоводител, утвърдено от кмета на община Генерал Тошево на извънредно заседание на Общински съвет Генерал Тошево, проведено на 15 декември 2009 година се обсъди вариант за допълнително материално стимулиране на работещите в социалните и здравните заведения на територията на общината. Преди да бъде внесено предложението при кмета са обсъдени няколко варианта – за осигуряване на 500, 400 и 250 лева за всеки работещ в обществения сектор. След съобразяване с факта, че страната е в условията на световна икономическа криза, както и с препоръките на правителството, ръководството на общината предложи варианта при който всички работещи в болницата, детските градини, читалищата, кметствата и в администрацията да получат сумата от 200 лева към работните заплати за месец декември 2009 година, които ще бъдат изплатени преди Коледа.
Неприятно впечатление на извънредното заседание на Общинския съвет направи демонстративното напускане на представителите на десницата след като беше приет дневния ред в знак на несъгласие с внесеното предложение за допълнителното материално стимулиране.
За да бъде получено допълнително материално стимулиране за Коледа 2009 година гласуваха 11 общински съветници от БСП, ДПС и АТАКА, а останалите 2 бяха против.
Така за пореден път общинска администрация Генерал Тошево ще зарадва семействата, в които има работещи от посочените по-горе институции