понеделник, 14 декември 2009 г.

Условна присъда на пенсионер за смърт в катастрофа

Условно наказание от 9 месеца „лишаване от свобода" при 3 години изпитателен срок ще изтърпи 66-годишният Тодор Игнатов от Ген. Тошево. Той бе признат за виновен, че на 01.02.2009 г. е причинил в катастрофа смъртта на 65-годишен пешеходец. Игнатов е лишен от право да управлява моторно-превозно средство за срок от 1 година, съобщават от Добричкия окръжен съд.

Подсъдимият и съпругата му се прибирали с личния им „Опел Корса" от Балчик. След кръстовището на Балчик, в посока Каварна, Игнатов управлявал автомобила на къси светлини и със скорост около 83 км в час. В същата посока по пътното платно се движел пострадалият. Установено е, че той е бил в средна степен на алкохолно опиване с 2,02 промила алкохол в кръвта. Автомобилът ударил пешеходеца с лявата си предна част и го прехвърлил през капака и тавана.

Водачът призна, че не е забелязал пострадалия и едва при удара видял силует. Той спрял колата, слязъл и започнал да маха на преминаващите моторни-превозни средства. След това видял трупа на пътното платно, перпендикулярно на осовата линия. Тодор Игнатов се опитал да помогне на пострадалия, а синът му, пътуващ в своя автомобил, повикал Бърза помощ и полиция.


dariknews.bg