петък, 9 април 2010 г.

Срещи по проекта за Местна Инициативна Група

ИНФОРМАЦИОННИ СРЕЩИ ЗА ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТ НА
СТРАТЕГИЯ ЗА МЕСТНО РАЗВИТИЕ
ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО И ШАБЛА

Във връзка със създаването на Местна инициативна група на територията на Община Генерал Тошево и Шабла,на 21 април 2010 г. в гр. Шабла от 14:00 ч., и на 23 април 2010 г. в гр. Генерал Тошево от 14:00 ч., ще бъдат проведени срещи за обсъждане на проект на Стратегия за местно развитие за територията. По Стратегията ще се финансират дейности за:
1. осигуряване на основа за средносрочно и дългосрочно устойчиво развитие в селските райони чрез прилагането на подхода „отдо лу – нагоре“ и насърчаване „ученето чрез правене“ в местните общности, повишавайки техния капацитет за планиране;
2. създаване на възможности за дългосрочна заетост и повишаване на доходите в селските райони чрез разнообразяване на икономическите дейности, подобряване на конкурентоспособността на местните продукти, опазване на природните ресурси и околната среда в селските райони и развитие на по-качествени услуги в съответствие с нуждите и очакванията на местното население;
3. стимулиране на интегрирани и устойчиви практики.

В секцията „Download”, можете да си свалите брошурите за Стратегията. Също така брошури може да намерите в информационните центрове на двете общини, както и в читалищата по селата.

Каним всички живеещи или работещи на територията на общината, които биха желали да обсъдят Стратегията за местно развитие.

Участвалите в тези срещи впоследствие ще имат възможност да се включат в Местната инициативна група, която предстои да се учреди в началото на месец май тази година и да изберат състава на нейното ръководство.

Срещите се провеждат в рамките на проект ”,№431-2-03-65 от 18.09.08. „Придобиване на умения и постигане на обществена активност за потенциална местна инициативни група на територията на община Генерал Тошево и Шабла” по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 година, подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Toshevo News