вторник, 13 април 2010 г.

Шахмат - Иван Георгиев с победа на турнира "Млад гросмайстор"


Иван Георгиев от Генерал Тошево участва за първи път във веригата и спечели първото място до 10 години.Иван Георгиев от Генерал Тошево участва за първи път във веригата и спечели първото място до 10 години.
МАРИЯНА ХРИСТОВА

Във Варна се проведе вторият турнир от веригата „Млад гросмайстор”, организиран от ШК "Веселин Топалов" и Община Варна с медийното съдействие на ВарнаУтре.бг.

Участваха 32 състезатели, разделени в четири възрастови групи. Най-много бяха участниците в групата до 10 години. Заслужава да се отбележи добрата подготовка на победителя в групата – Иван Георгиев от Генерал Тошево, който за пръв път участва в турнир от веригата. На второ място е традиционно силният Калоян Дичев, а на трето - Никол Младенова. В групата до 8 години първи е Николай Иванов - с пълен комплект от 5 победи в 5 партии. Втори е Светослав Ников - с 4 точки, а третa - Йоана Атанасова- с 2,5 т.

В групата до 12 години победител е Ивелин Илиев – с 5 точки, втори е Гордан Иванов- 4 т. А 3-5 с еднакъв брой победи, но с по-добри други показатели са: Николай Пръвчев, Константин Костов и Евгени Динев. При най-големите - до 14-16 години, най-успешно се представи Георги Андонов с пълен комплект от 5 победи, втори е Калоян Костов и трети - Георги Пеев. Голям интерес сред участниците в турнира предизвика съобщението, че от Варна се подготвя група за участие в големия международен фестивал ”Москва опен-2010” - от 30 януари до 6 февруари – в който са включени 6 турнира с повече от 1500 участници. Разбира се децата от „Млад гросмайстор” ще участват в Детския турнир, в който са заявили участие състезатели от десетки страни от Европа, Азия и Америка.

varnautre.bg