четвъртък, 22 април 2010 г.

Възмутително декласиране на девойките ни на зоналното във Варна


В гр. Варна в кв. Аспарухово, в морската гимназия на 22 април се проведоха Зони на училищно първенство по тенис на маса за учениците от 8 до 10кл. На това първенство област Добрич бе представена от СОУ „Н.Й. Вапцаров” Ген. Тошево при девойките и от ПМГ Добрич при юношите. За отбора на СОУ взеха участие Величка Хинева, Габриела Чернева и Ивелина Георгиева. За област Шумен - СОУ Каолиново – девойки, а за област Варна представители СОУ при гр. Белослав.

В отборните срещи отборът на СОУ „Н.Й. Вапцаров” победи представителите на Варна и Шумен с убедителното 4 : 0, без загубена игра.

Възмутителното и най-неприятното дойде в момента, в който ръководителят на отбора на СОУ гр. Белослав подаде контестация след приключване на срещите „за разглеждане на документите” при главния ръководител на турнира. Нищо ново в нашата държава, а именно един път изрядни документи на прегледа от същия този ръководител на турнира в началото – в последствие се оказват нередовни. Трите точки, по-които е декласиран отбора са: 1. Годишна застраховка на учениците – иска се персонално за спорта и точно за датата на турнира; 2. Акт за раждане – който е налице, само че трябва не е ксерокопие, а мокър печат; 3. Медицинска бележка – която действително липсва, с нея от по-малка възраст ученика може да участва на по-голяма. След фактическото декласиране отбора на СОУ „Н.Й. Вапцаров” загуби и правото на каквато и да било награда, в случая грамоти за трите отбора.

Заключенията са:

Зоналните първенства и областните първенства по всички видове спорт на територията на Област Добрич, дефакто са били с големи нарушения на наредбата за провеждане, след като учениците от училищата са участвали с такива документи, с които бе декласиран и отбора на СОУ;

Другото, което прави впечатление, е че ръководството на турнира е пристрастно. Не може да ти проверят документите в началото и да са изрядни, а в последствие да те допуснат до участие и да уважат контестацията на другия отбор.

Така приключва като „действителен” победител и „технически” победен отборът по тенис на маса на девойките при СОУ „Н.Й. Вапцаров”.

Пенка Стоянова