вторник, 30 ноември 2010 г.

6 общини са сключили договори за пътно поддържане през зимата

6 от общините в Добричка област са сключили договори с фирмите, които ще поддържат пътната мрежа през зимата, стана ясно на среща в областната управа за зимната подготовка. В община Каварна в момента тече обществената поръчка, а в община Добричка договорът с изпълнителя ще бъде подписан до 10 декември.
Директорът на Областно пътно управление инж. Иван Светославов информира, че разполагат с 88 машини, разпределени по Районните пътни служби в областта. До седмица ще приключи ремонтът на пътя Добрич-Ген.Тошево. За зимния сезон са осигурени са 20 000 кубика пясък и 1600 тона сол. 
От „Гражданска защита" припомниха за необходимостта от добра координация, особено наложителна между съседните области в моменти, когато предстои затваряне на пътища. Препоръчано бе гранична полиция да осигури на ГКПП-тата стая с отопление за закъсали пътници. Подобни помещения трябва да има и в селата при екстремни ситуации. 
80 километра от уличната мрежа в Добрич при снеговалеж ще се почиства непрекъснато с машини, съобщи зам.-кметът арх.Пламен Ганчев. Други 60 километра ще се разчистват до 36 или 72 часа след спиране на валежите. Фирма А.С.А България е осигурила 230 тона пясък, 500 т.сол и 10 т. магнезиеви смеси.