вторник, 21 декември 2010 г.

Община Генерал Тошево завършва годината без съкращения на служители

За поредна година Община Генерал Тошево завършва  без съкращения на служители и орязване на възнаграждения, като спазва стриктно поетите задължения по Колективния трудов договор. Toвa e  било отчетено на среща на кметския екип с ръководителите на общинските синдикални организации на КНСБ и КТ "Подкрепа". За повишаване на квалификацията , общината  осигурява условия за участие на работниците и служителите в курсове и обучения. Размера на изплатените средства е 17 645 лева. В края на всяко тримесечие се изплаща СБКО. Към 30 ноември са изплатени средства за СБКО в размер на 52 688 лева.
-За новородени деца на служители на Общината са изплащани еднократна помощ в размер на две минимални заплати, за нуждаещи се от скъпо медикаментозно лечение или оперативно лечение на служители се изплаща парична помощ в размер на една минимална заплата .Средствата изплатени от Общината са в размер на  4 080 лева.
За осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд   Работодателят осигурява необходимите финансови ресурси за задължителни профилактични прегледи на всички служители в размер на 4 556 лева;за комплексно трудово медицинско обслужване 2 395 лева.