вторник, 21 декември 2010 г.

Добричкият окръжен съд оправда подсъдим за убийство по непредпазливост

Добричкият окръжен съд призна оправда 42-годишния Веселин А. Стефанов от с. Дъбовик, по повдигнато му обвинение. То е, че по непредпазливост на 2 срещу 3 юни 1999 г. е причинил смъртта на 53-годишен добричлия, като умишлено му е нанесъл средна телесна повреда - счупване на долната челюст, което е предизвикало запушване на дихателните пътища и остро възпрепятстване на дишането, довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота.
В обвинителния акт е посочено, че е възникнал конфликт между пострадалия и Веселин Стефанов, който прераснал в бой. Подсъдимият нанесъл няколко удара в дясната част на лицето и тялото на опонента си, а по-късно разпрата продължила на улицата. Пострадалият отишъл в Първо РУ на МВР и бил отведен от дежурния полицай в Центъра за спешна медицинска помощ. Там го прегледали и му изписали рецепта. По-късно била повикана „Бърза помощ" в дома на потърпевшия и той бил приет в хирургично отделение, но на 03.06.1999 г. починал.
Приетата от Добричкия окръжен съд петорна съдебно-медицинска експертиза показа, че причина за смъртта на 53-годишния добричлия е асфикция в следствие на препястване на дишането. До нея са довели болестен процес у пострадалия, който от години имал доброкачествен тумор на челюстта и травматичният оток.
Делото срещу Веселин Стефанов бе разгледано повторно от Добричкия окръжен съд. 
Постановеният днес акт на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалван или протестиран пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок.
http://toshevonews.blogspot.com/2010/12/blog-post_7965.html