петък, 14 май 2010 г.

Максим Мацьйшин е носител на Гран При на 22-то издание на “Сарандев”



ImageМаксим Мацьйшин от Русия е носител на Гран При на 22-то издание на  Европейския младежки поп-рок конкурс “Сарандев”. Той  получи наградата си предварително, днес преди обяд, от зам. кмета на Добрич Иван Колев, защото няма възможност да присъства на гала концерта тази вечер. Днес бе връчена и наградата на Виктория Ковалева от Русия, която зае първо място в трета възрастова група.

 Максим Мацьйшин е на 19 години, все още учи в Саратовския колеж по изкуства и  желае да продължи музикалното си образование в Москва.Imageслед получаване на приза, той благодари за обективната оценка на журито и сподели, че  за първи път е България и за първи път печели Гран При на конкурс извън пределите на страната си. Участвал е в много други музикални конкурси в Саратов, Казан, Москва и т.н. Сред любимите му изпълнители са Лени Кравиц, Владимир Висоцки, Енрике Иглесиас и други.

Виктория Ковалева е на 22 години и завършва Колежът по изкуства към Саратовския държавен институт. Много обича това, с което се занимава, и е решила да свърже своето бъдеще с музиката. Харесва певци като Селин Дион, Барбара Стрейзънд, Марая Кери и Уитни Хюстън.