понеделник, 10 май 2010 г.

Конкурс за млади изпълнители на кавал и Добруджански народни песни "Иван Георгиев"


На 8-ми май от 10.00 часа в Читалище "Дора Габе" с.Дъбовик се проведе  Конкурса за млади изпълнители на кавал и Добруджански народни песни "Иван Георгиев". Участниците бяха оценявани от жури в състав: Костадин Бураджиев, Петър Крумов и Живко Желев. Журито с голяма внимание изслуша  всички участници и със задоволство констатира високото качество на изпълненията и отличната подготовка от страна на музикалните педагози.
За изпълнители на народни песни в първа възрастова група първа награда спечелиха Диана Пеева и Нели Георгиева от Варна, втори награди Иванка Дякова от Ген.Тошево, Инна Куцарова от Добрич и Златена Колчовска от Търговище, трети награди Кристина Стойчева от Варна и Ели Караниколова от Ген.Тошево. Във втора възрастова група Първа награда бе за Глория Николова от Варна и Стефан Желев от Добрич, втора за Нурджан Исмет от Средище, Валентина и Павлина Йорданови  от Варна,трета награда е за  Александра Пламенова и Калина Иванова от Добрич.
За изпълнители на кавал първа награда спечели Борислав Георгиев и Дамян Василев от Добрич, втора Теодор  Докторов от Добрич, трета Борислав Димитров.
Голямата награда на конкурса спечели  Димитрина Бакърджиева от Добрич.