понеделник, 31 май 2010 г.

ИСКАМЕ 23 МИЛИОНА ЗА РЕМОНТИ НА ПЪТИЩАТА В ОБЛАСТТА

За 2010 година е изготвена и предоставена за одобрение в агенция "Пътна инфраструктура" инвестиционна програма, включваща 13 пътни обекта в областта - 3 преходни и 10 нови. Това стана ясно на пресконференция на новия шеф на Областно пътно управление в Добрич инж. Иван Светославов. С инвестиционната програма за настоящата година ОПУ иска за ремонти на пътища 23 милиона лева. По предложение на управлението в програмата "Транзитни пътища V" са включени два обекта - Силистра-Добрич и Дуранкулак-Каварна, а по програма "Регионално развитие" на Европейския съюз т. г. ще започне рехабилитация на пътя Добрич-Генерал Тошево. 
Тази година ще имаме проблеми с крайпътните артерии край морето, каза инж. Гергана Петрова - началник отдел "Поддържане и ремонт на републиканската пътна мрежа". Причината е рахибилитацията, която се извършва в момента. Основен пътят Дуранкулак-Каварна, основно се обновява и Шабла-Тюленово, Камен бряг-Българево-Каварна. Рехабилитацията на двете крайморски отсечки е започнала през април и ще продължи 15 месеца.
54 пътни знака са откраднати в Добричко през м. г. съобщи инж. Петрова. Най-масово е явлението в Генералтошевско. Освен че се крадат, по знаците мерника си пробват ловджии, събарят се при катастрофи. Около 200 лева е цената на квадратен метър, един стандартен пътен знак излиза между 60-70 лева. Общо взето в Добричка област няма проблеми по отношение на билбордовете, сподели началникът на отдел. 35 са случаите на поставяне на съоръженията в нарушение, основно това е близостта им до кръстовища. КАТ непрекъснато прави обходи, изпращат се писма до собствениците им с предписание да ги преместят, посочи инж. Петрова. НДТ