събота, 29 януари 2011 г.

10 фирми от Добрич на борсата за семена и посадъчен материал

Image10 добрички фирми ще вземат участие в 17-то специализирано изложение “Борса за семена и посадъчен материал”, което се открива на 1-ви февруари, съобщи за радио "Добруджа" изпълнителният директор на “Добрички панаир” Звзделина Иванова. Това са "Статев – Станимир Недялков" ЕТ, ДЗИ, "Агросвят 98", "Калидис" ЕООД, "Витал Грийн Ко" ЕТ, "Семена - Добрич" АД , "Феликс" ЕООД, "Пряспа – Светозар Киров", "Агроферт" ООД и "Интермед трейдинг енд Консултинг" ООДФорумът ще продължи до 5 февруари. В съпътстващата програма са включени семинар, организиран от Националната асоциация за семена. Доц. Д-р Костадин Костов-селекционер по пшеницата от ДЗИ ще изнесе лекция на тема устойчивост и рентабилност на зърнопроизводството, от Областната служба за съвети в земеделието ще представят мярка 141 от програмата за развитие на селските райони, касаеща полупазарни стопанства в процес на преструктуриране Общо 70 фирми са заявили участие в борсата. Сред тях ще има представители на фирми от Холандия, Франция и Сърбия. Те ще представят богат избор от семена и посадъчен материал, препарати за растителна защита, торове и почвени смески, нови технологии в едро и малогабаритната техника, специализирана литература.
До момента участие на откриването, което е на 1-ви февруари от 10.00 часа са потвърдили Светослав Симеонов-изп. директор на ДФЗ, народните представители Румен Иванов и Ваня Донева, областният управител на Добрич Желязко Желязков и кмета на община Добрич Детелина Николова. На официалната вечеря, която е от 20.00 часа в ресторант “България” ще бъдат връчени наградите на "Добрички панаир" АД в категориите Български семепроизводител и Търговско представителство.
Вече има постъпили две заявки за изложението "Пчеломания", което тази година ще се проведе от 24-ти до 26-ти март, информира още Звезделина Иванова. Тя уточни, че обикновено активното записване за Пчломанията започва в началото на март.