четвъртък, 13 януари 2011 г.

Обучение на преброители и контрольори за 17-то преброяване на населението

На 25 януари от 9.30 часа в голямата зала на 1 етаж в сградата на Общинска администрация Генерал Тошево е насрочено провеждането на обучение на лицата, които ще извършат предстоящото 17-то преброяване на населението и жилищния фонд. До момента са извършени всички процедури, изискващи се от Закона за преброяването, което ще започне на 1 февруари и ще приключи на 28 февруари 2011 г.

    В нашата община предстои да изпълняват задълженията си 20 контрольори, 102 преброители и 5 придружители. Определени са и 12 резервни лица, които при необходимост ще заместват титулярите.
    Със заповед на председателя на Националния статистически институт бе назначена Областна преброителна комисия с председател зам.-областният управител Тодор Георгиев. Секретар на комисията е Неделчо Василев – директор на статистическото бюро в Добрич, а членове: арх. Пламен Ганчев – зам.-кмет на Община Добрич, Вяра Дянкова – секретар на Община Генерал Тошево, Дарина Колишева – секретар на Община Каварна, Къймет Тургут – зам.-кмет на Община Балчик, Надежда Василева – секретар на Община Добричка, Живко Георгиев – кмет на Община Тервел и Гергана Ганчева – технически сътрудник в областната администрация.
    За нашата община Общинската преброителна комисия бе назначена със Заповед №РД-07-460 от 28 август 2010 г. на Националния статистически институт. Председател е Вяра Дянкова – секретар на Общината, а секретар Нела Фокова, представител на Териториално статистическо бюро Добрич. Членове на комисията са: Владимир Калчев – юрист, Иван Иванов – кмет на с. Кардам, и Галин Новаков – представител на Териториално статистическо бюро Добрич.
    Главната цел на преброяването на населението и жилищния фонд на територията на цялата страна е да се осигури точна информация за броя, структурата и състава на населението, както и за броя на домакинствата и семействата в страната.
    Заседания на Общинската преброителна комисия са проведени на 28 октомври и 10 декември 2010 г. Обучението на 25 януари ще е първото, проведено с утвърдените контрольори, преброители и придружители.