сряда, 26 януари 2011 г.

Ясни са цените и ставките за преброителите

Със заповед на началника на Националния Статистически Институт М.Колева, са определени цените и ставките за заплащане на труда на преброителите в предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд през месец февруари.
За преброено лице ще се получават 1.40 лв., за преброена сграда 0.30 лв., за преброена сграда във вилна зона 3.60 лв., за преброено жилище 0.80 лв., за преброено лице с електронен въпросник - 0.80 лв., за преброено временно присъстващо лице 0.10 лв.
На 25 януари бе проведено обучение на преброителите, контрольорите и придружителите.
Напомняме Ви, че седемнайстото преброяване на населението и жилищния фонд ще се проведе от 1 до 28 февруари. От НСИ обясняват че "Въпросите от преброителната карта са за Вас и членовете на Вашето домакинство – възраст, образование, трудова дейност, семейно положение, местоживеене, Вашите жилищни условия, но не за собствеността Ви, Вашите доходи или данъците, които плащате."

За първи път ще е възможно и електронно преброяване. В удобно за Вас време от 00.00 ч. на 1 февруари до 24.00 ч. на 9 февруари 2011 г. можете да се преброите по интернет чрез няколко лесни стъпки:

Първо. Влезте на адрес http://www.nsi.bg. Вдясно на екрана ще видите логото на “Преброяване 2011”. Там е входът към електронното преброяване.

Второ. Регистрирайте се с ЕГН и валиден е-mail адрес.

Трето. Попълнете преброителната карта, като въведете коректна информация за себе си, своето домакинство и за жилищните ви условия.

Четвърто. След успешно попълване на преброителната карта ще получите уникален код на своя е-mail.

Пето. Запишете си този код и го предайте на преброителя, който ще посети дома ви след 10-и февруари.

ToshevoNews, Ви приканва да оказвате съдействие на преброителите.Напомняме Ви ,че глобата при отказ от преброяване е в размер на 120 лева.

ToshevoNews