сряда, 19 януари 2011 г.

Една легенда се завръща - концерт на Silence в Добрич





Добилата известност в цялата страна в средата на 90-те добричка група Silence ще се завърне на сцената след дългогодишно прекъсване. Рокбандата ще изнесе концерт на 21 януари (петък) от 19.00 часа в Общински младежки център "Захари Стоянов" в Добрич.



Silence са сред пионерите на училищните банди в Добрич. Историята на Silence звучи почти като филмов сценарий. Пет момчета от Езикова Гимназия "Гео Милев" (шест, ако добавим и текстописеца им) създават групата през 1993 година. Успехите, славата, признанието на публиката и на музикалните специалисти идват съвсем скоро след това. Групата бързо прескача гранците само на родния си град, където изнася паметни концерти в младежкия дом и дори в препълненото кино Добрич.

През 1994 година Silence са обявени за рок откритието на годината. Следва издаване на самостоятелен албум с авторски песни, много продадени касети и национално турне, преминало с огромен успех през всички големи градове на страната. Към училищната добричка банда, която вече стои редом до имената на най-популярните отвърдени столични групи, интерес проявяват не само местни, но и много национални медии.

Въпреки шеметния успех, със завършването на Езикова идва и разпадането на групата. Разделени от казармата и университетите музикантите се разпръсват из страната. Оказва се обаче, че това не е краят, а само прекъсване, макар и продължило цели 15 години.

На предстоящия концерт в петък добричката рок публиката ще чуе и нови песни на Silence. След 15-годишна пауза групата отново се събра и сега ще се завърне на сцената в родния Добрич. 

Снимка: Фейсбук профил на групата