вторник, 9 март 2010 г.

Писмо до депутатите от 8-ми Добрички МИР

Предоставяме на вашето внимание писмото, изпратено до депутатите от 8-ми Добрички избирателен район. Очакваме отговорите на нашите питания, с които ще ви запознаем чрез вестник „Добруджански глас”,сайта на общината и  емисия „Новини” по местната кабелна телевизия, веднага след като ги получим.
Ето и съдържанието на писмото:
„По време на организираната през 2009 г. среща с кмета на Общината Димитър Михайлов, председателя на Общинския съвет Георги Русев и областния управител Желязко Желязков, Вие обещахте да съдействате за решаването на съществуващите в Община Генерал Тошево проблеми. Също така заявихте желанието си да осъществите по-близък контакт с населението от нашия край. В тази връзка Ви умолявам да дадете отговор на следните въпроси, като отговорите ще бъдат публикувани в общинския седмичен вестник “Добруджански глас”:
    1. Получавате ли своевременна и конкретна информация за обществения и стопански живот в общината?
    2. Откъде най-често получавате информацията?
    3. Имате ли поети ангажименти за лобиране по дадени проблеми и точно по кои?
    4. Следите ли как се реализират спечелените от Общината проекти и взетите от общинските съветници решения?
    5. Имате ли преки контакти с кмета на Общината, председателя на Общинския съвет и лидерите на политическите партии?
    6. Повечето улици в града и селата се нуждаят от рехабилитиране. Това е един от първостепенните въпроси, които вълнуват избирателите. Бихте ли поели ангажимент да съдействате за неговото решаване?
    7. Безработицата също е основен проблем. Какви са Вашите идеи за нейното намаляване? Каква, според Вас, е възможността да се разкрият нови работни места, особено за трайно безработните?
    8. Възможно ли е да се организират по-често приемни, за да могат избирателите директно да Ви поставят своите въпроси? Редакцията има готовност при Ваше желание да публикува дадените отговори и взетите в последствие мерки.
    Това са само малка част от въпросите, които поставят гражданите.  По изброените по-горе тематики може да дадете отговор на e-mail 
dobrujanski_glas@tochevo.org . Предварително благодаря за отзивчивостта!”