понеделник, 1 март 2010 г.

УЧАСТИЕ НА СКТМ СПОРТИСТ – 95 ГЕН. ТОШЕВО ВЪВ ФИНАЛИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ТУРНИРИ, ВАЛИДНИ ЗА РАНГЛИСТАТА НА БЪЛГАРИЯ ЗА КАДЕТИ И КАДЕТКИ ДО 15Г

 В събота и неделя /27 и 28.02.2010г/в градската спортна зала „Дечко Стоянов” в гр. Търговище се проведе Финалът на Националните турнири валиден за ранглистата на България за юноши и девойки младша възраст. Във турнира участваха и състезателки на СКТМ „Спортист – 95” Ген. Тошево – това са  сестрите Вангелия и Станислава Пархови и Величка Хинева. Само те успяха през есента да пробият двете зонални първенства и да се доберът до финалния етап. Състезанието бе проведено при отлична организация от страна на СКТМ „Светкавица Пътинженерстроинг 09” Търговище, като състезателите се преборваха на нови професионални маси и тенис оборудване като кошари и броячи, съдии на маса и експедитивен главен съдия.
             В Търговище се събраха 64 най-добри кадети и кадетки на България, които да премерят сили и излъчат победители в отделните полове. Игра се по схема на осем предварителни групи с по четири състезателя и при двата пола, като -  първи от групата играе финална осмица; вторят – от 9 до 16; третият – 17 до 25 и четвъртият от 26 до 32място. Отделно във всяка осмица се игра до пълно нареждане. Така на всички състезатели им се наложи да играят по три  срещи в предварителната група  и седем във различните осмици т.е  - 10 срещи.
              Нашите състезателки се класираха както следва: Вангелия Пархова - 13 място, Станислава Пархова – 18-та, а Величка Хинева - 26 място. А ето и класирането от 1-во до 8-мо място при кадетите и кадетките:
            КАДЕТКИ:
  1. Габриела Вълчанова – Търговище;
  2. Красимира Йовкова – Пловдив;
  3. Виктория Харизанова – Търговище;
  4. Ана-Мария Кирилова – Видин;
  5. Нелина Петришка – Панагюрище;
  6. Борислава Лазарова – Панагюрище;
  7. Моника Цанева – Две Могили;
  8. Мария Йовкова – Пловдив.
КАДЕТИ:
  1. Милин Петков – Плевен;
  2. Виктор Янев – Варна;
  3. Николай Капитанов - Варна;
  4. Давид Костадинов – Пловдив;
  5. Светозар Диянов – Търговище;
  6. Ивелин Добрев – Попово;
  7. Валентин Николов – Търговище;
  8. Борислав Матеев – Попово.

Прави впечатление, че нашите състезателки имат едно добро класиране, като се има впредвид, че те се състезават в по горна група, т.е не в тяхната възраст, като 80% от състезателете са по-голяма възраст.
          На СКТМ Споротист – 95 предстои на 6 и 7.03.2010 участие на Николай Кателиев и Боян Борисов от мъжкия отбор в Държавно индивидуално първенство за мъже и жени във Варна и Финал на Държавно отборно първенство за юноши и девойки младша възраст 13 – 14.03.2010г в гр. Търговище с два отбора при двата пола.

П.Стоянова - треньор СКТМ Спортист - 95