вторник, 2 март 2010 г.

В Международния колеж разкриват център по предприемачество


Единствения Център за насърчаване на предприемачеството в Североизточна България започва дейността си във Висше училище Международен колеж - Добрич. Само 4 висши учебни заведения в страната получават тази възможност на база класиране по критерии на Министерството на икономиката и енергетиката. Конкурсът, проведен по проекта на Министерството „Създаване на центрове по предприемачество към висшите училища в България", цели да обособи по един център за подпомагане на студентското предприемачество в четирите планови района на България. Останалите 3 висши училища са Лесотехнически университет - София, Технически Университет - София с филиала си в Пловдив и Технически Университет - Габрово.
Сред всички класирани висши учебни заведения, Висше училище Международен Колеж заема второто място по зададените от Министерството на икономиката и енергетиката критерии.
Сред водещите насоки от работата на центъра по предприемачество са обогатяване на процеса на подготовка на младите предприемачи, провеждане на периодични краткосрочни курсове за студенти от външни лектори и защита на придобитата квалификация със сертификат. Сред останалите цели на програмата са провеждане на майсторски курсове за млади предприемачи с участието на топ-мениджъри, провеждане на конкурси за млади предприемачи от региона.